Met de bus kriskras door Groot-Brittannië ...en daarbuiten

Vind en vergelijk alle busmaatschappijen op CheckMyBus
De voordeligste prijzen Vergelijken en tot 70% besparen
De grootste keuze Wereldwijd verbindingen vinden
Eenvoudig en transparant Real-time zoeken met 1 klik!
Palazzo di WestminsterCool Britannia opent haar deuren voor je reis naar het Verenigd Koninkrijk! Ongeacht of je nu de Schotse hooglanden wilt ontdekken op een hikingtocht, door de kustplaatsjes van Wales wilt dwalen, historisch Belfast wilt bekijken of de cultuur en het nachtleven van Londen wilt beleven. Een reisje naar Groot-Brittannië moet je een keer gedaan hebben!
Een van de voornaamste attracties in Groot-Brittannië is absoluut de hoofdstad Londen. De stad bruist, er zijn vele historische locaties – waaronder Big Ben, Buckingham Palace en Westminster Abbey – en het is de thuisbasis van een enorm aantal vermaarde culturele instituten zoals het British Museum en Tate Gallery. Slenter langs de rivier de Thames en ontdek de prachtige Southbank met de vele markten en straatkunstenaars, of beklim de kathedraal van St. Paul. Een ritje in de London Eye is een must als je Londen wilt bekijken vanuit de hoogte. Na het programma bezienswaardigheden of een winkelfestijn van Oxford Street of Harrods, kun je lekker uitrusten in een gezellige pub of je vermaken bij een van de vele shows op het West End. Maar Londen is bij lange na niet de enige attractie van Groot-Brittannië. De schotse steden als Glasgow en Edinburgh, doen op geen enkel niveau onder voor de Britse hoofdstad. Ze hebben hun eigen culturele bezienswaardigheden zoals Edinburgh castle of Kelvingrove Art Gallery. Als je genoeg hebt van de drukte in de metropolen, wijk dan uit naar de Schotse hooglanden en neem een duik in een van de vele meren. Bij de vele whisky distilleerderijen die je door heel Schotland tegenkomt, kun je je dorst wel lessen. Een andere mogelijkheid is een omweg te maken naar een van de Britse kustplaatsen als Brighton of Whitby. Die tweede is een tip van ingewijden omdat het gerucht gaat dat er de beste “Fish and Chips” van Groot-Brittannië worden geserveerd. Een excursie naar Noord-Ierland moet ook iets zijn wat je op je eigen lijstje moet zetten van dingen die je in Groot-Brittannië moet doen. De stad Belfast was in 2008 Europese hoofdstad van Europa en deed de titel echt eer aan, en niet alleen vanwege de vele Victoriaanse gebouwen die het uiterlijk van Belfast bepalen.
Met de bus kun je Groot-Brittannië op een makkelijke, comfortabele en betaalbare wijze ontdekken. Er zijn verschillende bus- en touringcarmaatschappijen die voordelige tickets aanbieden voor je reis van, naar en door Groot-Brittannië. CheckMyBus helpt je de beste aanbieding te vinden, of je nu naar Londen, Edinburgh, Manchester, Liverpool of een van de vele andere steden in Groot-Brittannië wilt reizen. Bekijk alle aankomst- en vertrektijden in één overzicht en kijk welke voorzieningen worden aangeboden door de busmaatschappijen. Met een paar klikken maak je een boeking voor je betaalbare reis met een bus of touringcar door heel Groot-Brittannië.

Favoriete buslijnen in Groot-Brittannië

De steden met de meeste busverbindingen in Groot-Brittannië

CheckMyBus App

Gratis download

App Store
CheckMyBus App
Sluiten
GPDR CheckMyBus shield

We waarderen uw privacy!

Om je de beste busaanbiedingen te tonen, gebruiken wij en onze partners technische, analytische en marketing cookies voor het personaliseren van advertenties. We onthouden je geanonimiseerde gegevens om je een gepersonaliseerde ervaring te bieden.