Met de bus kriskras door Ierland ...en daarbuiten

Vind en vergelijk alle busmaatschappijen op CheckMyBus

swap
Volwassenen
1
Kinderen
0
Reis je als groep?
Huur hier een bus!
Zoek naar accommodatie met Booking.com
De voordeligste prijzenVergelijken en tot 70 % besparen
De grootste keuzeWereldwijd verbindingen vinden
Eenvoudig en transparantReal-time zoeken met 1 klik!
Ierlandwidth="230" height="154" /> Ierland staat ook wel bekend als het groene eiland, en dat is niet zomaar. Het eiland dat bestaat uit de Republiek Ierland en Noord-Ierland beschikt over vele weidse landschappen, prachtige meren en pittoreske kustplaatsen. Je kunt een boot huren en de rivier de Shannon bevaren of een toertocht langs de vele natuurlijke attracties uitstippelen, zoals de kliffen van Moher aan de westkust van Ierland.
Maar Ierland staat niet alleen bekend om de landschappen, maar ook om de indrukwekkende cultuur, die eeuwen teruggaat. Bij de Brú na Bóinne (het “paleis” van Boyne) bijvoorbeeld, vind je oude graven, die dateren van voor zowel Stonehenge als de piramides in Egypte en daarom zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Voor modern amusement kun je terecht in de steden van Ierland, of je nu kiest voor Cork, Limerick of Dublin, de hoofdstad van het land. Die laatste staat bekend om de vele parken en bezienswaardigheden zoals de beroemde brouwerij van Arthur Guinness bij St. James' Gate, waar het kenmerkende donkerbruine bier wordt geproduceerd. Als je van plan bent Ierland te bezoeken, doe dat dan in maart wanneer de Ieren hun nationale feestdag, St. Patrick’s Day vieren. Op 17 maart, gaan de Ieren, verkleed in het groen er overal op uit om te zingen, te dansen en de parades te bekijken. Natuurlijk is een pint Guinness of een glas Ierse whiskey een belangrijk onderdeel van de festiviteiten op St. Patrick's Day. De feestdag is zo populair geworden, dat het vrijwel overal ter wereld wordt gevierd, met name door Amerikanen die verzot zijn op St. Patrick's Day. Unieke Ierse cultuur kun je ook live beleven als je het Croke Park in Dublin bezoekt, het op drie na grootste sportstadion van Europa. Het is echter niet ontworpen voor gangbare sporten zoals voetbal. In plaats daarvan is het de thuishaven voor amateursporten, waaronder een aantal van de kenmerkende Ierse tijdsverdrijven als hurling of Gaelic football.
Er zijn veel touringcar- en busverbindingen binnen Ierland. Busmaatschappijen als Aircoach en Bus Éireann verbinden zowel de grotere en de kleinere steden in de verschillende counties. Daarnaast bieden ze ook diverse shuttlediensten voor de luchthavens van Dublin, Shannon en Cork. Ondanks de Ierse zee, kun je ook gewoon busroutes boeken buiten de landsgrenzen. Eurolines UK, bijvoorbeeld biedt niet alleen een enorme selectie aan goedkope bus- en touringcarverbindingen tussen de grotere steden in Ierland en Groot-Brittannië, maar ook voordelige reizen naar het Europese vasteland.

Favoriete buslijnen in Ierland

De steden met de meeste busverbindingen in Ierland

Overige haltes voor bussen in Ierland

Trusted shop
CheckMyBus App
Free Download
Wijzen
GPDR CheckMyBus shield

We waarderen uw privacy!

Om u de beste busdeals te laten zien, verzamelen we wat informatie over hoe u CheckMyBus gebruikt. We onthouden uw geanonimiseerde gegevens om onze service te verbeteren en u een persoonlijke ervaring te bieden.