Hoe CheckMyBus werkt

Hier vindt u een uitleg over hoe wij de aanbiedingen vergelijken die wij van onze partners verzamelen
De voordeligste prijzen Vergelijken en tot 70% besparen
De grootste keuze Wereldwijd verbindingen vinden
Eenvoudig en transparant Real-time zoeken met 1 klik!

Hoe vergelijken we?

Hier vindt u alle informatie over hoe onze vergelijkingssite werkt: Hoe rangschikken we de aanbiedingen? Zijn ze volledig? Wanneer worden ze bijgewerkt? Wat zijn de relaties met onze partner busmaatschappijen? Hoe worden de tarieven weergegeven? Met CheckMyBus kunt u gemakkelijk en goedkoop, maar vooral transparant, met de bus reizen!

Classificatie van de aanbiedingen

Alle aanbiedingen in onze lijst met zoekresultaten hebben de volgende kenmerken:
Vervoermiddel: Een symbool dat een bus, trein, auto of vliegtuig voorstelt.
Tijdstip van vertrek en aankomst: De tijd waarop de rit zal beginnen en eindigen.
Prijs: De prijs van de aanbieding, in de officiële munteenheid van het land.
Duur: Hoe lang de rit zal duren.
Reisgezelschap: Het logo van het bedrijf dat de rit zal maken.
Aantal wijzigingen: Het aantal overstappen tijdens de reis.
Vertrek- en aankomststation: De naam van de stations vanwaar de reis zal beginnen en eindigen.

De lijst met zoekresultaten

Relevantie:
Na het uitvoeren van een onderzoek op onze homepage wordt de klant doorgestuurd naar de pagina met zoekresultaten. Hier worden de door onze zoekmachine gevonden aanbiedingen opgesomd in volgorde van "Relevantie". Wij classificeren de ene aanbieding als "relevanter" dan de andere op basis van een aantal factoren, waaronder prijs, vertrektijd, duur en aantal overstappen.

Filters:
Wanneer de "meest relevante" aanbieding niet het gewenste resultaat is, kan de klant de lijst met zoekresultaten op de volgende manieren sorteren: op Prijs, Vertrektijd, Duur of op Bedrijf. De getoonde resultaten zullen niet veranderen, maar ze zullen nu in oplopende volgorde van de geselecteerde waarde, of in alfabetische volgorde worden weergegeven. Onze klanten kunnen vervolgens de filters aan de linkerkant gebruiken om de lijst met zoekresultaten naar wens aan te passen: enkele van de beschikbare filteropties zijn Stoelklassen, Voorzieningen die aan boord worden aangeboden, Betaalwijzen, Stations van vertrek en aankomst enzovoort.

Aanbiedingen voor steden in de buurt:
In bepaalde gevallen, bijvoorbeeld wanneer er geen directe verbindingen zijn gevonden, toont onze zoekpagina extra aanbiedingen die beginnen of aankomen in steden dicht bij de geselecteerde locaties. Dit wordt gedaan om de klant meer opties aan te bieden.

Toegevoegde kwalitatieve informatie:
Om gebruikers een betere leidraad te bieden dan alleen prijs en tijd, voegen we kwalitatieve informatie toe aan de zoekopdracht.
De "Favorieten van de gebruiker" identificeert de top twee aanbieders voor een route wat betreft de kwaliteit van het boekingsproces. We meten dit aan de hand van het percentage gemaakte tickets per 100 bezoekers die via onze zoekopdracht naar de aanbieder worden gestuurd (conversiepercentage). Dit is de sterkste indicator van hoe goed een aanbieder presteert op het gebied van prijsnauwkeurigheid, gebruiksgemak, betalingsmogelijkheden of aanvullende diensten. Waar beschikbaar is een Rangschikking van de reis te vinden binnen een zoekresultaat als onderdeel van de "Relevantie sorteren". De weergegeven score varieert van 10 tot 7. De ranking bevat kwalitatieve informatie over de conversiegraad voor de gebruikerservaring op aanbiedersniveau, zitplaatsklasse, duur, vertrektijd en prijs. Het doel is de gebruiker een indicatie te geven van het hoogste voordeel voor een specifieke reis.

Tarieven en prijzen van de aanbiedingen

De voorgestelde tarieven
De op onze site voorgestelde tarieven, alle taksen en heffingen inbegrepen, zijn niet gegarandeerd en kunnen afwijken van de website van de maatschappij waar de reservering wordt gemaakt. Het is inderdaad de maatschappij die de prijzen bepaalt voor elk van de voorgestelde routes. De prijs van de tickets is inclusief administratiekosten en kosten voor de betaling met een kredietkaart (standaard: Visa debetkaart). Afhankelijk van uw definitieve selectiecriteria (bv. betalingswijze of extra diensten zoals bagage), kan het eindbedrag verschillen van de prijs die in onze resultatenlijst wordt vermeld.

Bijwerking van de aanbiedingen
Wij werken de aanbiedingen elk uur bij, zodat het merendeel van de tarieven altijd actueel is. In het geval van technische problemen of beperkingen van onze partners, kan de laatste update van sommige tarieven 12 uur oud zijn.

Volledigheid van de aanbiedingen
Ons streven is om u altijd het grootste aantal beschikbare aanbiedingen aan te bieden. Het kan echter voorkomen dat wij om technische of commerciële redenen niet alle resultaten van onze partners voor een bepaalde route kunnen tonen.

Variaties in prijzen
CheckMyBus doet er alles aan om het gebruikers gemakkelijk te maken om door de zoekresultaten te navigeren. Om deze reden gebruiken we misschien de meest gebruikte afrondingsmethode "Half Round Up", wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt. Dit betekent dat een prijs van 7,5 een 8 wordt, terwijl 7,4 een 7 wordt. Prijzen kunnen afwijken van partnerpagina's door valutaomrekening. Als we gegevens in USD ontvangen van een partnerinterface, maar de gebruiker zoekt in EUR, kan er een kleine afwijking ontstaan. Om interfaces efficiënt te laten werken of op verzoek van partners passen we beperkte cachingmethoden toe. Dit kan leiden tot een tijdelijke prijsafwijking wanneer een partner een prijs heeft gewijzigd, maar de update gebeurt op CheckMyBus met een kleine vertraging (caching). Daarom is alleen de prijs op de pagina van de partner de geldige prijs bij aankoop van een ticket.

CheckMyBus is noch een wederverkoper noch een aanbieder

CheckMyBus opereert uitsluitend als zoekmachine: het toont de beschikbare aanbiedingen, maar exploiteert niet de lijnen of routes, en verkoopt bovenal niet de tickets die in de zoekopdracht worden vergeleken. Voor alle vragen met betrekking tot de aankoop, levering en terugbetaling van het ticket, nodigen wij al onze klanten uit om contact op te nemen met het bedrijf waar zij het ticket hebben gekocht.

Relatie met onze partnerbedrijven

Wij hebben een contract met vele partners en ontvangen een commissie van hen voor de service die wij leveren. Wij plaatsen echter ook inhoud van partners van wie wij geen commissie ontvangen. In beide gevallen passen wij de tarieven niet aan en is er geen prijsverschil voor de klant.

CheckMyBus App

Gratis download

App Store
CheckMyBus App
Sluiten
GPDR CheckMyBus shield

We waarderen uw privacy!

Om je de beste busaanbiedingen te tonen, gebruiken wij en onze partners technische, analytische en marketing cookies voor het personaliseren van advertenties. We onthouden je geanonimiseerde gegevens om je een gepersonaliseerde ervaring te bieden.