Busverhuur in Nederland

Huur een touringcar, pendelbus of minibus met chauffeur

De voordeligste prijzen Vergelijken en tot 70% besparen
De grootste keuze Wereldwijd verbindingen vinden
Eenvoudig en transparant Real-time zoeken met 1 klik!

Huur een bus met chauffeur in Nederland: Vergelijk aanbiedingen en bespaar!

Het aannemen van een coach kan een ingewikkelde zaak zijn. Er zijn immers een groot aantal bedrijven die verschillende prijzen en diensten aanbieden. CheckMyBus maakt het gemakkelijker: vergelijk de aanbiedingen van verschillende busmaatschappijen in Nederland in een oogopslag en bespaar veel tijd!

Busverhuurbedrijven met landelijke dekking in Nederland

Totaal privé van Amsterdam naar Enschede of van Eindhoven naar Groningen - dat is geen probleem met de grote nationale busverhuurbedrijven. Intussen hebben individuele aanbieders als Brouwer Tours, Bakker Travel of BCS zich een plaats op de Nederlandse markt veroverd. Daar kun je elke bus krijgen, perfect afgestemd op je behoeften. Of het nu met een luxe bus is of met een minibusje, met het landelijke aanbod van onze partners komen jij en je groep altijd veilig op je bestemming aan!

Brouwer Tours Brouwer Tours
 • » Tot 47 zitplaatsen
 • » Luxe vervoersoptie
 • » Flexibel in te plannen

Vraag een offerte aan
Bakker Travel Bakker Travel
 • » 8 tot 88 zitplaatsen
 • » Organisatie van evenementen
 • » Reisaanbod voor heel Europa

Vraag een offerte aan
BCS Charter BCS Charter
 • » Tot 60 zitplaatsen
 • » Luxe busoptie
 • » Actief in 20 Europese landen

Vraag een offerte aan

Regionale busverhuurbedrijven in Nederland

Naast grote bedrijven die landelijke dekking bieden, met meerdere locaties in het hele land, zijn er veel verhuurbedrijven die diensten aanbieden op regionaal niveau. Door bedrijven in de buurt van het vertrekpunt van je reis op te nemen in je zoekopdracht, vergroot je niet alleen je kansen op het vinden van een geschikte verbinding, maar kun je ook geld besparen.

Kupers Kupers
 • Zuid-Nederland
 • » Tot 90 zitplaatsen
 • » Luxe reisoptie
 • » Dagtochten

Vraag een offerte aan
Meerkerk Tourbus Meerkerk Tourbus
 • Regio Utrecht
 • » Tot 92 zitplaatsen
 • » Wintersportvakantie
 • » Meerdaagse reizen

Vraag een offerte aan

Waarvoor is een huurbus geschikt?

Als je je eigen bus met chauffeur huurt, ben je heel flexibel. Je kunt zelf bepalen waar je je passagiers ophaalt en bent niet gebonden aan vaste dienstregelingen. Spontane veranderingen in je reisplan zijn meestal geen probleem. Als je bijvoorbeeld op je bestemming een korte stadstour wilt doen, hoef je dat alleen maar aan je chauffeur te vertellen. Bij onze partners vind je de juiste bus voor je behoeften. Of het nu gaat om een excursie, klasreis, skireis, evenementenreis of stedentrip: Vraag een gratis offerte en ontvang direct een vrijblijvende aanbieding!


Vieringen
Huur een bus voor bruiloften, vrijgezellenfeesten en meerGroepsreizen
Huur een bus voor stedentrips en andere korte reizen van één tot twee dagenSportevenementen
Huur een touringcar voor sportevenementen en clubuitjesLuchthaventransfers
Huur een bus, pendelbus of minibus om van of naar de luchthaven te reizenSchoolreizen
Huur een bus voor schoolreizen, uitstapjes en andere excursiesBedrijfsuitjes
Huur een touringcar voor reizen naar beurzen of conferenties en andere bedrijfsevenementen

Bus verhuur in Nederland: Veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer is een huurbus de moeite waard?

Natuurlijk kun je ook meerdere tickets boeken voor een gewone busreis, maar vooral voor grotere groepen bieden charterbussen duidelijke voordelen. Wie een groepsreis organiseert stelt zich meestal de volgende vraag: Van hoeveel mensen is het de moeite om een hele bus te huren? We nemen aan dat het vanaf ongeveer 30 reizigers de moeite waard is een buscharterdienst te overwegen. Dit aantal kan niet helemaal veralgemeend worden; in sommige gevallen kan reizen in een speciaal gehuurde minibus of midibus zelfs voor minder mensen de moeite waard zijn. Hoe dan ook, het is echter altijd de moeite waard om te vergelijken!

Hoe kan ik een bus huren?

Op CheckMyBus vind je een overzicht van geselecteerde busverhuurbedrijven. Vergelijk de prijzen en voorzieningen van elke aanbieder en vraag een individuele offerte aan. Klik gewoon op een van de bus-aanbieders logo's en je wordt rechtstreeks doorgestuurd naar de aanvraagformulieren van elke aanbieder, waar je alleen maar je reisdata hoeft in te voeren. Natuurlijk kun je navraag doen bij verschillende aanbieders om een overzicht krijgen van wie het beste is voor je reis. Uiteindelijk is er nog maar één ding te doen: je groepsreis rechtstreeks boeken bij het busverhuurbedrijf.

Hoe ver van tevoren moet de reservering worden gemaakt?

Hoewel een toenemend aantal bedrijven voertuigen en chauffeurs voor de meest dringende gevallen in reserve houdt, geldt over het algemeen dat hoe eerder je met plannen begint, hoe groter de verscheidenheid aan aanbiedingen die je krijgt. Dit heeft ook invloed op de prijs, die hoger kan zijn als je op het laatste moment boekt of als er veel vraag is.

Kan ik een bus huren zonder chauffeur?

Hoewel je bij sommige aanbieders meestal ook een bus zonder chauffeur kunt huren, is dit over het algemeen niet aan te raden. Houd er rekening mee dat er in sommige gevallen problemen kunnen ontstaan in verband met de verzekering. We raden je daarom aan altijd een bus met chauffeur te huren, zodat je kunt ontspannen en van je reis kunt genieten!

Hebben de gehuurde bussen veiligheidsgordels in elke stoel?

De meeste voertuigen hebben veiligheidsgordels in elke stoel en het gebruik ervan is verplicht voor elke busrit, hoe kort deze ook mag zijn. Dit geldt ook voor kleine en middelgrote bussen en het niet dragen van je veiligheidsgordel kan ertoe leiden dat je een boete moet betalen. De buschauffeur zou de passagiers er aan het begin van de rit ook aan moeten herinneren om hun veiligheidsgordels te dragen.

Zijn de gehuurde bussen uitgerust met kinderzitjes?

Anders dan in personenauto's is het gebruik van kinderzitjes in bussen vaak niet nodig. Aangezien de meeste bussen nog tweepuntsgordels hebben, zou het ook niet mogelijk zijn om ze correct te installeren. We raden je daarom aan om bij de aanbieder na te gaan welk gordelsysteem er wordt gebruikt en of het bedrijf kinderzitjes aanbiedt of dat je deze zelf moet meenemen. Als je er niet zelf eentje mee kunt nemen, is het het veiligst voor het kind om gewoon in een stoel te zitten met de veiligheidsgordel goed vastgemaakt. Als het kind daarvoor te klein is, moet het tijdens de reis bij een volwassene op schoot zitten.

Zijn de gehuurde bussen aangepast voor rolstoelpassagiers?

Vrijwel alle bedrijven beschikken over voertuigen die aangepast zijn voor rolstoelgebruikers. Hoewel ze niet allemaal een 100% aangepaste vloot hebben, is deze voorziening normaal gesproken niet moeilijk te vinden. Als je een van deze diensten nodig hebt, vergeet dan niet om dit tijdens de offerteaanvraag te vermelden, zodat ze de specifieke beschikbaarheid voor je reisdata kunnen controleren.

Kan ik mijn huisdier meenemen in de gehuurde bus?

De huidige transportvoorschriften staan doorgaans alleen het vervoer van geleidehonden toe in de passagiersruimte van de bus. Bedrijven die het vervoer van huisdieren toestaan, eisen over het algemeen dat ze in de bagageruimte in een goedgekeurde reismand of vervoersbox reizen en ze vallen volledig onder de verantwoordelijkheid van de passagier.

CheckMyBus App

Gratis download

App Store
CheckMyBus App
Sluiten
GPDR CheckMyBus shield

We waarderen uw privacy!

Om je de beste busaanbiedingen te tonen, gebruiken wij en onze partners technische, analytische en marketing cookies voor het personaliseren van advertenties. We onthouden je geanonimiseerde gegevens om je een gepersonaliseerde ervaring te bieden.