Busverhuur Nederland

Huur een touringcar, pendelbus of minibus met chauffeur voor groepsexcursies

swap
Zoek naar accommodatie met Booking.com
De voordeligste prijzen Vergelijken en tot 70 % besparen
De grootste keuze Wereldwijd verbindingen vinden
Eenvoudig en transparant Real-time zoeken met 1 klik!

Huur een bus met chauffeur: Vergelijk aanbiedingen en bespaar!

Hoewel het misschien niet zo lijkt, kan het huren van een bus behoorlijk ingewikkeld worden. Er zijn veel aanbieders om uit te kiezen, dus het vergelijken van al die aanbiedingen en diensten vergt veel tijd en moeite.
CheckMyBus is erop gericht om deze taak te vergemakkelijken door verschillende diensten op één plek te vergelijken, wat veel tijd bespaart. Vind het ideale vervoermiddel voor je volgende uitstapje, feestelijke gelegenheid of evenement, voor zaken of vrije tijd.
Je kunt kiezen uit een breed scala aan moderne voertuigen met de hoogste kwaliteitsnormen, professioneel personeel en eersteklas service, voor de beste prijzen. Vraag snel en gemakkelijk online een vrijblijvende offerte aan.

Busverhuurbedrijven met landelijke dekking

Brouwer Tours
 • Tot 47 zitplaatsen
 • Luxe vervoersoptie
 • Flexibel in te plannen
Bakker Travel
 • 8 tot 88 zitplaatsen
 • Organisatie van evenementen
 • Dagtochten en vakantiereizen binnen Europa
BCS Charter
 • Tot 60 zitplaatsen
 • Luxe busoptie
 • Actief in 20 Europese landen

Regionale busverhuurbedrijven

Naast grote bedrijven die landelijke dekking bieden, met meerdere locaties in het hele land, zijn er veel verhuurbedrijven die diensten aanbieden op regionaal niveau. Door bedrijven in de buurt van het vertrekpunt van je reis op te nemen in je zoekopdracht, vergroot je niet alleen je kansen op het vinden van een geschikte verbinding, maar kun je ook geld besparen.
Kupers
Zuid-Nederland
 • Tot 90 zitplaatsen
 • Luxe reisoptie
 • Dagtochten
Meerkerk Tourbus
Regio Utrecht
 • Tot 92 zitplaatsen
 • Wintersportvakantie
 • Meerdaagse reizen

Wanneer is het de moeite waard om een bus te huren?

Natuurlijk kun je ook meerdere kaartjes kopen voor een rit met een lijnbus, maar vooral voor grotere groepen biedt het huren van een bus duidelijke voordelen. Degene die een groepsreis organiseert, stelt doorgaans de volgende vraag: Vanaf hoeveel personen is het de moeite waard om een hele bus te huren? We gaan ervan uit dat het vanaf ongeveer 30 reizigers de moeite waard is om te overwegen een bus te huren. Dit cijfer moet niet als absolute maatstaf worden opgevat; in sommige gevallen kan het huren van een minibus of middelgrote bus al met minder mensen de moeite waard zijn. Hoe dan ook, het loont altijd om te vergelijken!
Je moet echter ook bedenken dat reizen met je eigen bus niet alleen een prijsvoordeel kan opleveren. Een eigen bus met chauffeur biedt veel flexibiliteit. Je kunt zelf beslissen waar je de reizigers ophaalt en bent niet gebonden aan vaste dienstregelingen, dus spontane wijzigingen in het reisschema zijn meestal geen probleem. Wil je bijvoorbeeld een kleine stadstour op de plaats van bestemming, hoef je dit alleen maar aan je chauffeur te laten weten.

Waar is het particulier huren van een bus geschikt voor?

Vieringen

Vieringen
Huur een bus voor bruiloften, vrijgezellenfeesten en meer


Groepsreizen

Groepsreizen
Huur een bus voor stedentrips en andere korte reizen van één tot twee dagen


Sportevenementen

Sportevenementen
Huur een touringcar voor sportevenementen en clubuitjes


Luchthaventransfers

Luchthaventransfers
Huur een bus, pendelbus of minibus om van of naar de luchthaven te reizen


Schoolreizen

Schoolreizen
Huur een bus voor schoolreizen, uitstapjes en andere excursies


Bedrijfsuitjes

Bedrijfsuitjes
Huur een touringcar voor reizen naar beurzen of conferenties en andere bedrijfsevenementen


Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik een bus huren?

Op CheckMyBus vind je een overzicht van geselecteerde busverhuurbedrijven. Vergelijk de prijzen en voorzieningen van elke aanbieder en vraag een individuele offerte aan. Klik gewoon op 'Offerte aanvragen' en je wordt rechtstreeks doorgestuurd naar de aanvraagformulieren van elke aanbieder, waar je alleen maar je reisdata hoeft in te voeren. Natuurlijk kun je navraag doen bij verschillende aanbieders om een overzicht krijgen van wie het beste is voor je reis. Uiteindelijk is er nog maar één ding te doen: je groepsreis rechtstreeks boeken bij het busverhuurbedrijf.

Hoe ver van tevoren moet de reservering worden gemaakt?

Hoewel een toenemend aantal bedrijven voertuigen en chauffeurs voor de meest dringende gevallen in reserve houdt, geldt over het algemeen dat hoe eerder je met plannen begint, hoe groter de verscheidenheid aan aanbiedingen die je krijgt. Dit heeft ook invloed op de prijs, die hoger kan zijn als je op het laatste moment boekt of als er veel vraag is.

Kan ik een bus huren zonder chauffeur?

Hoewel je bij sommige aanbieders meestal ook een bus zonder chauffeur kunt huren, is dit over het algemeen niet aan te raden. Houd er rekening mee dat er in sommige gevallen problemen kunnen ontstaan in verband met de verzekering. We raden je daarom aan altijd een bus met chauffeur te huren, zodat je kunt ontspannen en van je reis kunt genieten!

Hebben de gehuurde bussen veiligheidsgordels in elke stoel?

De meeste voertuigen hebben veiligheidsgordels in elke stoel en het gebruik ervan is verplicht voor elke busrit, hoe kort deze ook mag zijn. Dit geldt ook voor kleine en middelgrote bussen en het niet dragen van je veiligheidsgordel kan ertoe leiden dat je een boete moet betalen. De buschauffeur zou de passagiers er aan het begin van de rit ook aan moeten herinneren om hun veiligheidsgordels te dragen.

Zijn de gehuurde bussen uitgerust met kinderzitjes?

Anders dan in personenauto's is het gebruik van kinderzitjes in bussen vaak niet nodig. Aangezien de meeste bussen nog tweepuntsgordels hebben, zou het ook niet mogelijk zijn om ze correct te installeren. We raden je daarom aan om bij de aanbieder na te gaan welk gordelsysteem er wordt gebruikt en of het bedrijf kinderzitjes aanbiedt of dat je deze zelf moet meenemen. Als je er niet zelf eentje mee kunt nemen, is het het veiligst voor het kind om gewoon in een stoel te zitten met de veiligheidsgordel goed vastgemaakt. Als het kind daarvoor te klein is, moet het tijdens de reis bij een volwassene op schoot zitten.

Zijn de gehuurde bussen aangepast voor rolstoelpassagiers?

Vrijwel alle bedrijven beschikken over voertuigen die aangepast zijn voor rolstoelgebruikers. Hoewel ze niet allemaal een 100% aangepaste vloot hebben, is deze voorziening normaal gesproken niet moeilijk te vinden. Als je een van deze diensten nodig hebt, vergeet dan niet om dit tijdens de offerteaanvraag te vermelden, zodat ze de specifieke beschikbaarheid voor je reisdata kunnen controleren.

Kan ik mijn huisdier meenemen in de gehuurde bus?

De huidige transportvoorschriften staan doorgaans alleen het vervoer van geleidehonden toe in de passagiersruimte van de bus. Bedrijven die het vervoer van huisdieren toestaan, eisen over het algemeen dat ze in de bagageruimte in een goedgekeurde reismand of vervoersbox reizen en ze vallen volledig onder de verantwoordelijkheid van de passagier.

CheckMyBus App

Free Download

App Store
CheckMyBus App
Sluiten
GPDR CheckMyBus shield

We waarderen uw privacy!

Om u de beste busdeals te laten zien, verzamelen we wat informatie over hoe u CheckMyBus gebruikt. We onthouden uw geanonimiseerde gegevens om onze service te verbeteren en u een persoonlijke ervaring te bieden.