Met de bus kriskras door Denemarken ...en daarbuiten

Vind en vergelijk alle busmaatschappijen op CheckMyBus

swap
Zoek naar accommodatie met Booking.com
De voordeligste prijzen Vergelijken en tot 70 % besparen
De grootste keuze Wereldwijd verbindingen vinden
Eenvoudig en transparant Real-time zoeken met 1 klik!
Denemarken Wie denkt dat zandstranden en de perfecte vakantiebestemming alleen in de zuidelijke delen van de wereld te vinden zijn, is nog nooit naar Denemarken geweest. De kustlijn beschikt over een aantal van de breedste stranden van Europa en spectaculaire landschappen zoals de witte kliffen van het eiland Møn of ze plaatsjes langs de kust van Noord-Jutland, zoals Skagen en Aalborg, die worden gekenmerkt door een zeer speciaal licht dat zorgt voor een bijzonder romantische sfeer.
Maar Denemarken heeft nog meer te bieden dan een aantal van de meest indrukwekkende landschappen van Europa. Als je er op bezoek bent, is een uitstapje naar de hoofdstad van het land, Kopenhagen een absolute must. Voor koninklijke flair bezoek je het slot van Amalienborg, de residentie van de Deense Koninklijke familie. Het complex bestaat uit vier identieke paleizen in Rococo-stijl. Wat je daarnaast in je agenda moet zetten is het Deense Designmuseum, waar je een aantal van de meest vermaarde toegepaste kunstwerken en industriële ontwerpen van Scandinavië kunt bewonderen. Voor plezier en amusement kun je best de stad een dagje verlaten en een bezoekje brengen aan Legoland, een amusementspark dat geheel gewijd is aan die kleine bouwsteentjes. De kathedraal van Roskilde op het eiland Zealand is een veelbezochte Deense bezienswaardigheid omdat het een inspiratie vormde voor het succes van vele stenen gebouwen in grote delen van Noord-Europa. Een reis naar Denemarken betekent natuurlijk ook een uitstapje naar de stad Aarhus, dat wordt beschouwd als de meest gelukkige plekken op aarde. Het feit dat het dicht bij de Deense kust ligt, de fjorden en het culturele erfgoed zoals de Viking-runestenen bij Jelling biedt daar misschien een verklaring voor.
Denemarken is te bereiken met veel verschillende busmaatschappijen, en daarom kun je goedkope busritten boeken vanuit vrijwel elke Europese stad. De busverbindingen worden onderhouden door onder andere Eurolines Germany, FlixBus en Swebus. Bekijk de busverbindingen naar Denemarken en boek nu jouw Scandinavische avontuur!

Favoriete buslijnen in Denemarken

De steden met de meeste busverbindingen in Denemarken

Overige haltes voor bussen in Denemarken

CheckMyBus App

Free Download

App Store
CheckMyBus App
Sluiten
GPDR CheckMyBus shield

We waarderen uw privacy!

Om u de beste busdeals te laten zien, verzamelen we wat informatie over hoe u CheckMyBus gebruikt. We onthouden uw geanonimiseerde gegevens om onze service te verbeteren en u een persoonlijke ervaring te bieden.